Csatlakozni továbbra is lehet, sőt érdemes:

     Quilling csütörtökönként 14.00-16.00-ig

    Gyertyaöntés szerdán és pénteken 14.00-16.00-ig

.

     Információk és jelentkezés: +36302526819-s telefonszámon.

    Helyszín: Liszt Művészház Kápolnásnyék, Vörösmarty utca 41.

Quilling és gyertyaöntés szakkör művészházunkban.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

"Az idők és műfajok találkoznak Kápolnásnyéken” – fogalmazott Csák János kulturális és innovációs miniszter, aki a napokban a kápolnásnyéki Halász-kastélyba és a Liszt Művészházba is ellátogatott – közölte a FEOL. A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány, valamint a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola szakmai munkájába tekintett be múlt heti látogatása alkalmával Csák János. A kulturális és innovációs miniszter a kápolnásnyéki Halász-kastélyban látható Csernus és Boldi kiállítást tekintette meg, majd ellátogatott a Liszt Művészházba. A minisztert Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke és a Halász-kastély igazgatónője fogadta.

feol.hu

facebook.com

A héten zajlott, és ma ér véget az az alkotótábor, amely része a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Kreatív Európa nyertes pályázatának. Pajták, csűrök, régi gazdasági épületek újrahasznosításának tervezése a cél, amely tevékenységben építészek és művészek dolgoznak, alkotnak együtt. Fekeden járva fantasztikus élményekkel és látvánnyal ihletődtek művészeink és építészeink majd a Liszt Művészház szolgált az alkotómunka helyszínéül. Termékeny, nagyszerű hetet zártunk ma, de a közös munka folytatódik erdélyi és német partnereinkkel.

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola ifjúsági hetet hirdet

14-18 éves fiataloknak, akik keresik önmagukat, a válaszokat és társaikat…

Álljunk körbe, nézzünk egymás szemébe, és fogjuk meg egymás kezét – így biztosan minden könnyebb lesz, mert közösségben mindig könnyebb…

Helyszín: a kápolnásnyéki Liszt Művészház és parkja

Részletek és jelentkezés

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával megkezdte szakkörszervezői munkáját. Elsőként a gyertyakészítő szakkör tagjai találkoztak szombaton a Liszt Művészházban, és ismerkedtek meg egymással, valamint a gyertyakészítés legfontosabb tudnivalóival és alapanyagaival.
A gyöngyfűző szakkörön egysoros kaláris, szivárványos fa nyaklánc és a közelgő nemzeti ünnepre való tekintettel már gyöngyfűzött kokárda is készült.

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a Nemzeti Művelődési Intézet ASzakkör programjához kapcsolódva gyöngyfűző, makramé, nemezelés és quilling szakköröket indít Kápolnásnyéken.

A részvétel ingyenes, a szakköri eszközöket és alapanyagokat az NMI jóvoltából térítésmentesen biztosítjuk, a résztvevőknek csupán néhány kiegészítőt kell hozniuk (az alábbi lista szerint).

 

A szakkörök időpontjai: terveink szerint késő délutáni órákban és hétvégén. A pontos időpontok a jelentkezőkkel történő egyeztetés alapján kerülnek kialakításra.

Szakkörönként 20 alkalmat tervezünk.

Jelentkezni az alábbi űrlapokon lehet:

Gyöngyfűzés

https://forms.gle/VTCMidWBsc4Johib6

Makramé

https://forms.gle/bKemXq6jsx17iwBH6

Nemezelés

https://forms.gle/LwyF4AoUiVnnbNaR9

Quilling

https://forms.gle/CMegZBCLfgViix5F7

Jelentkezéseiket a beérkezések sorrendjében, a rendelkezésre álló helyek erejéig tudjuk fogadni. A jelentkezés elfogadásáról 2023. január 31-ig visszaigazolást küldünk.

Szeretettel várjuk Önöket szakköreinkre!