Majdnem valaki - Udvaros Dorottya koncertje

Az Átutazó történetének 30 éve várt folytatása

A koncert időtartama: 90 perc

Három évtizeddel első lemeze után elkészítette sokak által várt második önálló albumát Udvaros Dorottya.

 

Az 1985-ben megjelent Átutazó Dés László és Bereményi Géza nagyszerű közös alkotása volt. A később CD-n is megjelent LP több tízezer példányban kelt el, vezette a slágerlistát, a magyar popalbumok nagy klasszikusai között tartják számon: a korong bekerült a "303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című könyvbe is.

 

Udvaros Dorottya, azért nem akart az Átutazó után újra lemezt készíteni, mert úgy érezte, az akkor előállt ihletett állapot egyszeri és megismételhetetlen.

 

Udvaros Dorottya elhatározása akkor változott meg, mikor találkozott Hrutka Róberttel, második albumának zeneszerzőjével.

 

"Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estemre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki" - mesélte Udvaros Dorottya.

 

Az új lemez  sok szempontból az Átutazó világának folytatása. Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a nyolcvanas évek hangulatát persze felváltotta napjaink világa - 21. század címmel született is egy dal. "Hiába az azóta eltelt sok-sok év, a szerelem ügye Gézát és engem is lázba tud hozni, és mindketten úgy érezzük, hogy még mindig van mondanivalónk és ezer kérdésünk róla".

 

Udvaros Dorottya Majdnem Valaki című koncertjében Hrutka Róbert és Kalmus Felicián közreműködik

 

Egyéniségek nagy találkozása a színpadon, egy kihagyhatatlan zenei élmény, zene, szöveg, és előadásmód tökéletes egysége, mely csak ritka pillanatokban valósul meg.

 

Jegyek kaphatók a jegy.hu oldalon:

https://www.jegy.hu/program/majdnem-valaki-udvaros-dorottya-koncertje-142503#programInfoTabAnchor